Ceremoniální kakao

(Hodnocení: 4)

Rozpětí cen: 39 Kč až 1 870 Kč

CEREMONIÁLNÍ KAKAO, DRUH CRIOLLO

Superpotravina – plodina, která obsahuje výjimečně vysoké množství zdraví prospěšných látek.

„Pokrm bohů“ neboli kakaová hmota. Připravte si luxusní kakaový nápoj ceremoniální kvality.

Ceremoniální kakao je kakaová hmota vysoké kvality. Naše kakao je ručně zpracované a nealkalizované, aby si zachovalo co nejvíce živin. Je vhodné k rituálnímu použití, od každodenního rituálního šálku kakaa až po skupinové kakaové ceremonie. Chuť nápoje je hutná a intenzivní, s kakaem, které si běžně děláme doma, nemá nic společného kromě barvy. Původní národy Amazonie tradičně používají kakao nejen jako zdroj energie a výživy, ale také při posvátných rituálech. Během rituálu ho popíjí indiáni v poměrně velkém množství a ještě jej zajídají kakaovými boby. Dopamin a serotonin, které kakao uvolňuje, a hudba, jež během takového obřadu hraje, dostávají účastníky do stavů euforie a transu. Tančí, modlí se k bohům a prosí o požehnání. Kakaové ceremonie jsou stále populárnější
i v západní společnosti.

Kakaová hmota vniká rozemletím kakaových bobů do tekuté formy, která je po ztuhnutí nalámaná na menší kousky. Tato forma kakaa si tak uchovává plný podíl tuku, který přirozeně obsahují kakaové boby. Tuk se vykresluje na povrchu hmoty, takže změna barvy není na závadu.
Kakaovou hmotu můžete rozmíchat v horké vodě či rozpustit ve vodní lázni a připravit si skutečný „nápoj bohů“.

Tradiční užití, účinky a případný obsah zdraví prospěšných látek v superpotravině nejsou schváleny legislativou EU a nesmíme je uvést. Jen napovíme, že indiáni si cení kakaa pro jeho výjimečný obsah živin a používají jej jako zdroj energie při výpravách do džungle.

Popis

nápoj

Použití: 10–50 g (podle požadované intenzity kakaa) rozpusťte v horké vodě nebo ve vodní lázni. Můžete přidat koření a mandlové mléko. Složení: 100 % raw Criollo kakaová hmota (bot. Theobroma cacao) Původ: Ekvádor – oblast Amazonie

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota                                      

2 728 kJ/652 kcal

Tuky

56,4 g

z toho nasycené mastné kyseliny

26,3 g

Sacharidy

22 g

z toho cukry

0,7 g

Bílkoviny

13,9 g

Sůl

0,1 g

Hodnocení (4)
5
Hodnocení
4
0
0
0
0

4 recenze Ceremoniální kakao

Clear filters
  1. Aleš

    Chuť
    Kvalita

    Toto kakao miluju. Oblíbil jsem si jeho chuť a je mým častým průvodcem v čase, kdy se potřebuju uvolnit, dostat do sebe a zvýšit svou úroveň prožívání a radosti. Velkým plusem je pro mě to jak je zpracované a namleté, protože to velmi zjednodušuje přípravu. Děkuju a jsem velký fanoušek.

  2. Gabriella

    Chuť
    Kvalita

    Toto kakao je vynikající svojí chutí a plností. A navíc je již rozdrcené, takže i velice rychlé na přípravu. Velice doporučuji!

  3. hanka217

    Chuť
    Kvalita

    Měla jsem možnost vyzkoušet už hodně druhů kakaa (i přímo v jižní Americe) a tohle patří rozhodně k mým nejoblíbenějším. Je kvalitní a chutná moc dobře. Ať už samotné nebo třeba s rostlinným mlékem a kořením. Také mi vyhovuje, že je rozmělněné na menší kousky (oproti klasické kakaové hmotě) a tím se snadno připravuje. Rozhodně doporučuju vyzkoušet. A i jejich další produkty. Planet Friendly je celkově moje velmi oblíbená značka.

  4. Monika

    Chuť
    Kvalita

    Naprosto skvělé kakao. Snadná příprava a výborná chuť ❤️

Přidat recenzi

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 2 3 4 5
1 2 3 4 5

You have to be logged in to be able to add photos to your review.

Více o plodině

Indiánský příběh vilcacory

Amazonští léčitelé se obracejí k vilcacoře odnepaměti a vděčí jí za mnoho uzdravených pacientů, potýkajících se i s onemocněními, které patří k těm nejvážnějším. Ordinují speciální 21 denní kúry, během nichž se drží přísná dieta a od rána do večera popíjí právě tento nápoj. K léčbě každého orgánu připravují unikátní recepturu, kde účinky vilcacory podporují další mocné amazonské rostliny.

Léčebná síla vilcacory se ukrývá v kůře kmenů. Indiáni ji odsekávají mačetou tak, aby strom nijak nepoškodili a ten mohl i nadále plnit svoji funkci uprostřed deštného pralesa.

Život VILCACORY

Vilcacora je doma v celé Amazonii, od Peru přes Ekvádor, po Brazílii a další krajiny. Všude tam obrůstá stromy známá velká liána s oválnými lístky a se záchytnými zahnutými trny připomínající drápky. 

Odtud pochází jedno z jejích jmen “uňa de gato” – “kočičí dráp”.

VILCACORA je friendly

Vilcacora posiluje imunitní systém a má adaptogenní, protizánětlivé, antivirové a antibakteriální účinky. Pomáhá odvádět toxiny z těla a podporuje regeneraci organizmu. Blahodárně působí i při problémech s klouby a s trávením. Doporučuje se užívat také preventivně, zejména kuřákům a lidem se špatnou životosprávou.

Účinné látky:

  • aminoglykosidy
  • steroly
  • polyfenoly
  • terpeny
  • flavonoidy
  • oxindolové a indolové alkaloidy

VILCACORY v kuchyni

Domorodí obyvatelé Amazonie připravují nápoj z kůry, naporcované na “vlásky”. 20 g omyjí, očistí, vloží do 1 litru vody a přivedou k varu. Nádobu poté odstaví, nechají po celou noc odstát a ráno je nápoj připravený
ke konzumaci. Tento způsob přípravy považují indiáni za nejefektivnější, vařením se totiž naruší dřevité buňky a následným nabobtnáním uvolní všechny blahodárné látky.

Pokud si pořídíte vilcacoru v podobě sušeného prášku, který je u nás dostupnější, doporučujeme postupovat podobně, tedy dát přípravě potřebnou péči. Do 0,5 l vody vsypte 2 čajové lžičky prášku, 20 minut vařte, nechejte přes noc vychladnout, ráno nápoj sceďte a v průběhu dne popíjejte.
Pro rychlejší přípravu můžete 1 čajovou lžičku zalít 250 ml vroucí vody, dobře rozmíchat, nechat 10 minut odstát a poté vypít.
Ani příprava a konzumace “za studena” není špatně, jen takto není využitý veškerý potenciál, který v sobě tato posvátná rostlina ukrývá. Ten, pro koho je chuť vilcacory příliš náročná, může nápoj dochutit citrónem a medem.

Co ještě byste měli vědět

O odhalení cenných vlastností Uncaria tomentosa a jejich šíření mimo hranice Peru se zasloužil polský misionář a zároveň velký fytoterapeut, salezián žijící v Peru, páter Edmund Szeliga (1910-2005). Rostlinu nazval wielka kora (velká kůra). 

Od té doby ji vědci intenzivně zkoumají – studie dokazují její účinky na očistu organizmu od virů a bakterií a dokonce působení proti rakovině.

Vilcacora působí synergicky s guaranou.